Calatorie initiatica Peru: martie 2013

5

Dragilor, pentru ca ne atrage ca un magnet irezistibil, am decis sa mergem impreuna cu cine simte, in Peru. Lucian Papuc, prietenul nostru cu zeci de pelerinaje spirituale in tolba experientei sale ne va insoti in aceasta calatorie.

Ziua 1: Sosire Lima

Sosire pe aeroportul dinLima, primire si transfer la hotelul ales.

Ziua 2: LIMA: TURUL ORASULUI

Mic dejun la hotel. Plecare de la hotel la ora stabilita (aprox.09:30), cu un autobus special,  pentru inceperea turului orasului, tur care include:

LIMA ANCESTRALA:  Incepem turul  cu o vedere panoramica a Piramidei  Pucllana,  un centru arheologic  si  ceremonial  magnific,  construit  in secolul  al  patrulea  EN si  este considerata de catre incasi un Sat Sfant.

LIMA COLONIALA:  Vizitam centrul  istoric  al  orasului  Lima,  unde  veti  admira  peste cincizeci de monumente si edificii coloniale, cum ar fi Paseo de la Republica (Bulevardul  Republicii),  Piata  San  Martin,  Piata  Centrala,  Palatul  Guvernului,  Palatul  Episcopiei, Catedrala  Basilica  sau  Palatul  Consiliului  Municipal.  Vom  vizita  MUZEUL  BANCII NATIONALE,  unde vom admira colectia ‘Comorile statului  Peru’,  o selectie deosebita de obiecte din aur,  ceramica si  textile din diverse culturi  pre-columbiene.  Apoi  va urma vizitarea colosalei Manastiri Sfantul Francisc, unde este expusa cea mai mare colectie de arta religioasa din America. Parcursul nostru va culmina cu vizitarea criptelor, cunoscute ca si  Catacumbas (Catacombe)  [o serie de pasaje subterane unde obisnuiau sa inmormanteze locuitorii  capitalei;  acolo se afla ramasitele a peste 25000 de  oameni. N.T. :)]

LIMA CONTEMPORANA : Vom vizita zonele rezidentiale traditionale ale Limei, cum ar fi El Olivar din San Isidro [EL OLIVAR,  declarat  monument istoric este un parc care gazduieste o plantatie coloniala de maslini, unii vechi de peste 450 de ani N.T.] , Miraflores si Larcomar. Transfer la hotel.

Ziua 3: LIMA-PARACAS (INSULA BALLESTAS) ICA (TURUL ORASULUI)- NAZCA

Mic dejun la hotel. La ora 6:00 plecare spre Paracas cu microbusul. Sosire si transfer la cheiul The Snare unde incepe turul maritim. Vom descoperi Candelabrul vechi de mii de ani, un artefact gigant asemanator artefactelor Nazca[liniile Nasca]. Poate fi zarit doar dinspre mare. Inainte de a ajunge la insulele Ballestas, putem admira minunata fauna marina a acestei zone. Putem intalni lupi de mare, pasari guano, pinguini Humboldt [recunoscuti pt fidelitatea pt partenerul de viata N.T.].  Liniile inconstante ale formatiunilor stancoase ale insulelor constituie unul dintre cele mai frumoase peisaje ale coastei peruviene.Plecare spreIca. Turul orasuluiIca incepe cu vizitarea Muzeului Regional si Sanctuarul Maestrului din Luren. Apoi, vom descoperi un loc incredibil si minunat, oaza lagunei Huacachina, un mic paradis in miezul ariditatii coastei peruviene. Vom continua cu vizitarea catorva crame unde vom degusta vinuri si faimosul cognac

peruvian Pisco. Plecare spre Nazca, conform orarului stabilit.  Cazare peste noapte la hotelul ales.

Ziua 4: Nazca (survolare)- AREQUIPA

Mic dejun la hotel. Transfer la aeroport pentru a survola cu un avion de mici dimensiuni enigmaticele Linii Nazca, de unde vor fi observate 12 forme: Balena,Trapezoidul, Maimuta, Cainele, Condorul, Paianjenul, Colibri, Alcatras, Papagalul, Mainile, Copacul si cel mai misterios Astronautul. Zborul dureaza aprox 35 min. Plecare spreArequipaconform orarului stabilit. Sosire si transfer la hotelul ales.

Ziua 5: AREQUIPA: TURUL ORASULUI

Mic dejun la hotel. Dimineata program liber ales. La ora 13:45 inceperea turului orasului, vizitare: Piata Centrala, Basilica, Carmen Alto, Manastirea Sfanta Ecaterina, domurile si sihastriile bisericii iezuite si cateva case coloniale. Intoarcere la hotel.

Ziua 6: AREQUIPA-PUNO

Dupa mic dejun la hotel, plecare spre Puno, cu microbus. Pe drum puteti observa multe specii sud-americane din familia camelide: lame, alpaca, vigonie si peisaje minunate. Dupa aprox 6 ore sosire la Puno si transfer la hotelul ales.

Ziua 7: UROS SI INSULA TAQUILE

Mic dejun dreveme. La aprox ora 7:00 am, transfer spre port, pentru o excursie de zi la lacul Titicaca. Mai intai vom vizita Insulele plutitoare Uros, apot Insulele Taquile. Aici veti avea contact direct cu bastinasii,lundpranzul si admirand oboectele de artizanat locale. Ei vorbesc quechua si aymara. Seara intoarcere la Puno si transfer la hotel.

Ziua 8: PUNO-CUSCO

Mic dejun la hotel. La ora 7:00 plecare spre orasulCuscocu microbus, pe parcurs oprire la cateva situri arheologice interesante: ruinele Pucara, Sicuani, Raqchi si Andahuaylillas. Dupa 8 ore sosire si transfer la hotelul ales.

Ziua 9: CUSCO: TURUL ORASULUI

Mic dejun la hotel. Dimineata libera. La ora 13:45 turul orasului, vom vizita: Piata centrala, Catedrala, Templul Soarelui Koricancha si ruinele din apropiere: templu de adoratie Qengo, fortareata Sacasayhuaman, complexul militar Pacapucara si baile incase Tambomachay. Intoarcere la hotel.

Ziua 10: CUSCO: VALEA SFANTA A INCASILOR-CUSCO

Mic dejun. La 8:45 excursie in Valea Sfanta, vizitand: Piata Indiana Pisaq, Coya, Lamay, Calca, sate mici de pe traseu. Pranz bufet suedez inUrubamba. Dupa pranz, continuam excursia spre Ollantaytambo; vom vizita orasul si fortaretele sale. Ne intoarcem laCuscoprin tinutul munots Chincheros. Intoarcere la hotel.

PE URMELE INCASILOR SPRE MACHUPICCHU (04 zile / 03 nopti)

*pentru cei care vor sa experimenteze Ayahuasca, acum se va forma un grup special pentru 3 zile

Ziua 11: CUSCO – PISCACUCHO – HUAYLLABAMBA

Ne imbarcam dis de dimineata. Drumul nostru trece pe langa localitatea Chinceros, Valea Sfanta a Incasilor si  Ollantaytambo pana la Piskacucho,  o zona aflata la km 82 al  caii  ferate spre Machupicchu. Incepem sa urcam si  cateva ore mai  tarziu , luam pranzul  la Miskay.  Dupa o scurta pauza,  vom continuare  urcusul  pana la prima baza.  Peisajele mitologice  ale  zonei  si  senzatiile  experimentate  pasind pe  aceste  taramuri  au facut faimos drumul Incasilor.

Ziua 12: HUAYLLABAMBA – WARIMIHUAÑUSCCA – PACCAYMAYU

Aceasta este probabil cea mai grea parte a traseului, ascensiunea spre punctul cel mai inalt, Warmihuañuscca , la aprox 4200m, unde ne vom bucura de o fascinanta vedere panoramica a vaii. Luam pranzul acolo si vom cobori pana la Paccaymayu, locul ales pentru cina si campare.

Ziua 13: PACCAYMAYU – PHUYUPATAMARCA – WIÑAY HUAYNA

Calatoria ne duce spre al doilea punct inalt, la 3800 m. Vom vizita complexul arheologic Runkuraccay si Sayacmarca. Vom face o plimbare lunga pana la Phuyupatamarca , un alt site arheologic foarte interesant. Dupa pranz si o pauza scurta de odihna, vom continua traseul pana la Wiñay  Huayna . Dupa vizita la acest site, vom lua cina.

Ziua 14: WIÑAY HUAYNA – MACHUPICCHU – CUSCO

Aceasta este ultima parte a unui traseu de 4 km spre MachuPicchu prin Inti Punku zona din care maiestuoasa citadela Machu Picchupoate fi vazuta. Vom vizita sanctuarul si vom cobori cu autobusul la Aguas Calientes, pentru a lua trenul inapoi spreCusco. Intoarcere la hotel.

Ziua 15: CUSCO-LIMA

Mic dejun la hotel. Transfer la aeroport pentru zbor spreLimasi apoi zborurile internationale..

INCHEIEREA SEJURULUI

PRET total: 2500 EUR
(include biletele de avion Bucuresti-Madrid, Madrid-Lima si retur, cazarea in hoteluri de 3 stele, transportul local in Peru si intrarile la obiective)

Avans: 1000 Eur pana la data de 27 octombrie

Perioada: 14-29 martie 2013

Detalii si inscrieri la hello @ frecventaom.ro / 0755095095

Despre grupul ce va merge: vom fi un grup de aproximativ 20 de persoane, toti traitori de sens.
Vom merge eu, Valentin, si sotia mea, Camelia Radu – detalii despre noi puteti gasi aici: http://noulpamant.ro/articole/prin-vizorul-sufletului/prin-vizorul-sufletului-prezentarea-echipei/
Ghidul nostru va fi Lucian Papuc, despre care se pot vedea detalii aici:
Agentia prin care vom merge se numeste First Class International, site-ul sau:

Fie ca drumurile sa vi se deschida! :)Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Sunt. Clipa de clipa. Doar ca mai uit, insa, cateodata... Ca si tine:) Si, pe calea catre reamintire, inteleg ca totul este déjà in mine. Ca totul este infinit mai frumos, complet, armonios si perfect decat imi pot imagina, de la un tomberon de gunoi pana la un rasarit fabulos. Aici si acum sunt un mic semafor pentru particulele de lumina de care ma ciocnesc, amintindu-mi, odata cu ele, ca nu e nimic de modificat. Doar de observat. Doar de savurat.

5 comentarii

 1. Buna ziua!
  doresc sa aflu mai multe detalii despre calatoria in peru descrisa mai sus: prin ce agentie de turism se pleaca, ce fel de grup va fi, unde se face plata, etc.
  O zi frumoassa va doresc!
  Klara Iulia HAtami

 2. buna ziua
  mar interesa si pe mine asa calatorie
  daca mai sunt locuri disponibile
  puteti sa ma contactati pe mail

  mersi anticipat

 3. Buna ziua, din pacate am observat organizarea aceastei calatarii abia acum. E vreo sansa sa mai fie locuri libere pentru inca 2 persoane?
  Imi doresc demult aceasta calatorie, sper sa nu fie prea tarziu…

  Multumesc,

  Daniela

 4. Buna ziua,

  mai sunt locuri la aceasta calatorie?
  Sau se va mai organiza una si cand?
  Multumesc,
  Adriana

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
RUGACIUNEA INOCENTEI

În momentul în care deschizi ochii, după lunga şedere în pântecul cald şi ocrotitor al mamei, lumina acestei lumi îţi...

Închide