Stanislav Aristov – sau fotografia vie

1

Un chibrit este ceva atat de „ordinar” si de simplu incat iti vine greu sa crezi ca poate deveni un obiect de arta.  Un artist rus, pe nume Stanislav Aristov reuseste se dezvaluie potentialul artistic al chibriturilor in seria sa de fotografii denumita “Спички” (“chibrituri” in limba rusa – se citeste „spiciki”). Acest fotograf de 30 de ani pur si simplu expune focul si se joaca intr-un mod magistral cu el, modeland chibriturile in asa fel incat sa arda dupa un algoritm foarte bine definit pentru a crea acea forma specifica, fotografiind opera de arta cu lentile macro si un blit de studio. Imaginea surprinde magistral focul si fumul ignitiei si apoi pozele sunt prelucrate in Photoshop.

Stanislav spune ca descoperit accidental aceasta metoda de a „sculpta” focul:

“Ma jucam cu o cutie de chibrituri in timp ce m-am decis sa fac niste poze pentru un corncurs. S-a intamplat in timp ce priveam chibritul cum arde cand am inteles ca el de fapt reprezinta viata. Exista partea care a ars care simbolizeaza trecutul, fumul amintirilor si partea neatinsa a chibritului care inseamna viitorul.”

site personal: 

Nota: as vrea sa adaug ca pe langa imaginea zugravita mai sus putem sa completam ca focul, miscator, unduitor, suav dar puternic este momentul prezent, e intraga viata ce creaza si trecutul si viitorul, iar „intamplarea” prin care Stanislav a intrat in coliziune cu aceasta idee ne demonstreaza bogatia inimaginabila a vietii si modul in care acestea trec pe langa noi, si doar in momentul in care ne aducem cu totul in clipa prezenta, atunci cand de fapt arde focul, putem surprinde ceea ce se intampla si devenim vii.

matchstick-art-stanislav-aristov-6matchstick-art-stanislav-aristov-14matchstick-art-stanislav-aristov-19matchstick-art-stanislav-aristov-23matchstick-art-stanislav-aristov-25

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Daruri

O data cu apropierea aniversarii mele darurile au inceput sa se dezvaluie, sa curga, linistea mi s-a asternut in suflet,...

Închide