SA TA NA MA – mantra pentru copii

5

Cu ceva timp in urma v-am prezentat o melodie interpretata de Tina Turner, o melodie care mi-a fost insotitor in multe articole motivationale, in cadrul unui proiect denumit Children Beyond. Revin acum cu o mantra pentru copii, pentru echilibru, cateva mudre, o postura pentru meditatie – rugaciune si desigur un copil minunat care ne este ghid. Aratati copiilor vostri acest exercitiu si incercati sa il faceti impreuna. Invatati copiii sa mediteze, sa asculte, sa contemple, sa se bucure, sa FIE. Nu ii fortati daca nu vor, oferiti-le exemplul vostru, cooperarea deschide intotdeauna usa celor mici. Intgrati exercitiul intr-o piesa de teatru sau un film, o poveste pe care o jucati impreuna si faceti din asta un rol.

Mantra SA TA NA MA este mantra evolutiei naturale, de aceea echilibreaza.

SA este inceputul, infinitul, totalitatea a ceea ce a fost vreodata, este si va fi

TA este viata, existenta si creativitatea ce se manifesta din infinit

NA este moartea, schimbarea si transformarea constiintei

MA este renasterea, regenerarea si reinvierea ce ne permite sa experimentam constient bucuria infinitului

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

5 comentarii

 1. Mie nu-mi suna bine deloc mantra asta… SATANA (asta se aude prima data). Nu zic ca n-ar fi asa cum spune articolul, dar personal simt o inhibitie in a o pronunta… Ciudata mantra.

 2. Draga Anca
  Imi pare rau ca in sanskrita „suna” asa. POate stii are Botswana… daca am face „judecati” de genul acesta la tot pasul probabil ca am ajunge sa ne gandim la drobul de sare.
  Nu vreau sa fiu ironic si nici sa o iei in nume de rau, inteleg perfect de ce gandesti asa, insa daca ai nostri copii nu vor primi aceasta „invatatura” care ne tine cumva prizonieri ai propriilor noastre mentalitati si limitati auto-impuse, eu consider ca ne va fi mult mai bine si vom avea o sansa reala la Noul Pamant.

  Nu vreau sa mi-o iei in nume de rau, nu e nicio urma de rautate in ceea ce spun, insa e normal sa spun ceea ce simt, pentru ca si tu ai facut-o. Sper sa nu judeci ceea ce am spus si sa ne imbogatim amandoi cu putina intelepciune din acest dialog.

  PS: sa stii ca am avut si eu o ezitare inainte de a o publica, insa mi-am dat seama ca e o judecata ceea ce fac, in spatele ei e cu totul altceva, uita-te la pustiul acela si spune-mi ce vezi rau in a mantra niste silabe?

 3. :) Stai linistit. Nu vad ce as putea lua in nume de rau. Stiu cate ceva despre puterea mantrelor. Sunt si eu inclinata spre evolutie spirituala. Totusi, in momentul in care pronunti un cuvant sau un sunet, este foarte important ce corelatii se creeaza in mintea constienta. Pentru ca pe asta se bazeaza de fapt „realitatea” – subiectivitate, trecerea a ceea ce este prin propriul filtru (desi in mod ideal, la un nivel de Buddha, ceea ce este, este pur si simplu). Daca s-a creat o asociere negativa si o si repeti pana iti intra in subconstient, nu stiu care e raportul de forte – ce e mai puternic – puterea obiectiva a mantrei sau ceea ce trezeste in tine datorita corelatiei facute. Creierul nostru este, dupa cum stim, un instrument f. puternic (mind over matter). Faptul ca si tu ai avut retineri in a o publica inseamna ca nu doar mie mi s-a produs asocierea negativa, ci si tie, si cel mai probabil si altora. Bineinteles, sunt oameni care vor avea incredere pur si simplu in aceasta mantra. E alegerea fiecaruia. De aceea suntem aici, asa cum ai spus si tu, sa ne imbogatim perspectivele. Numai bine! :)

 4. P.S. In sanscrita suna bine mantra, dar noi suntem romani si alaturarea de sunete, vocale si consoane primeste o alta semnificatie si interpretare, nu-i asa? E o alta programare neurolingvistica, ca sa zic asa :)

 5. PS: daca asa vrei sa vezi lucrurile intr-adevar poate avea efect.
  Insa as vrea totusi sa fac doua precizari:

  1.aceste sunete din sanskrita, cu tehnica corecta de mantrare au un efect profund, pentru ca sunt in acea limba ce traduce la nivelul sunetelor foarte aproape energia care sta la baza intelesului acelor „cuvinte”

  2. cel mai bine pentru toti ar fi sa renuntam la concepte precum Satan sau Lucifer (in masura in care se poate si esti dispus sa o faci) pentru ca adevarul e putin diferit, un adevar care te face pe de o parte responsabil si pe de alta mult mai liber si bucuros. Eu chiar cred ca „interpretarile” in legatura cu orice cuvant e doar o creatie a mintii (care este foarte buna si utila, insa catodata are limitari si in acest caz „scopul” acesteia e evident – si atunci a scapa de aceasta limitare e ceva mai profund decat o tehnica NLP – si aici trebuie sa fac o precizare, nu e nimic grest in NLP, insa ca orice tehnica are limitari- e cumva de domeniul constiintei)

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Plantele au sentimente? – partea 3

Plante cu sentimente? Daca plantele pot auzi, pot ele sa si simta? Acestea nu au un sistem nervos precum animalele...

Închide